מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעה אמפליפון מיובאים ומשווקים על ידי מדטכניקה אורתופון

 

המכשירים מבוססים על טכנולוגיות מתקדמות. מכשירי שמיעה מומלצים, חדשניים, מעוצבים, קלים לתפעול ומספקים תועלת משמעותית ביותר לאיכות חייכם. מכשירים מתקדמים אלו יסייעו לכם בהבנת הדיבור וישפרו את התקשורת שלכם גם במצבי האזנה מורכבים בהם יש רעשי רקע. 

טכנולוגיות עיבוד צלילים פורצות דרך יסייעו בהפחתת המאמץ השמיעתי ויתרמו להגברת עירנותכם. מכשירים בעלי קישוריות מובנית* יאפשרו סנכרון עם מערכות שמע נוספות (סמארטפון, מחשב וכיו"ב) ויחברו אתכם לעולם של צלילים. 

מדטכניקה אורתופון מקבוצת amplifon - החברה הגדולה והוותיקה ביותר המספקת פתרונות שמיעה ושירותי שיקום שמיעה מסובסדים לכל אזרחי המדינה בהתאם לזכאותם.

 

החברה היא היחידה בארץ אשר זכתה בכל מכרזי קופות החולים מאז ומעולם ומוגדרת כספק מורשה של כל 4 קופות החולים, משרד הבריאות ומשרד הביטחון:

  • משרד הבריאות

  • שירותי בריאות כללית

  • מכבי שירותי בריאות 

  • קופת חולים מאוחדת

  • קופת חולים לאומית

 
ברכישת מכשירי שמיעה תוכלו ליהנות משירות ייחודי, מקצועי ואישי.
 
בנוסף לכל השירותים הניתנים במכון השמיעה, ניתן לקבל שירות תמיכה וכיוונון מרחוק, באמצעות הטלפון דרך שירות Amplifon Online
 
מעל 90% מהמשתמשים בשירות - דרגו אותו ברמת שביעות רצון גבוהה
 
בנוסף, תוכלו ליהנות קבלת ייעוץ מקצועי ע"י קלינאי תקשורת מוסמך בחינם וללא התחייבות

 

סוגי מכשירי שמיעה למבוגרים, ילדים, בני נוער ותינוקות:

מדטכניקה אורתופון מבית אמפליפון מתאימה ללקוחותיה מכשירי שמיעה מומלצים מכל התצורות הקיימות בהתאם לצרכי המטופלים, חוות דעתם המקצועית של קלינאי התקשורת ורצון המטופל.

מכשירי שמיעה זעירים תוך-אוזניים 

מכשירי שמיעה זעירים תוך אוזניים המיוצרים בד"כ בהזמנה מיוחדת על פי גודל וצורת תעלת השמע של המשתמש (התאמה אישית). כל המכשירים הקטנים נבחרים ומותאמים על פי תוצאות בדיקת שמיעה עדכנית, בהתאם לצורכי המשתמש ובהתחשבות ברצון הלקוח.

ישנם מכשירים לשמיעה זעירים ללא צורך בהזמנה מיוחדת, המותאמים לפי רצון המטופל ובהתאם לחוות דעתם המקצועית של קלינאי התקשורת.

מכשירי שמיעה תוך אוזניים - מדטכניקה אמפליפון

מכשירי שמיעה קטנים תוך אוזניים קיימים בשלושה גדלים:

  •  (CIC (Completely In the Canal - מכשירי שמיעה קטנים הממוקמים בתעלת השמע
  • ( ITC (In The canal - מכשירי שמיעה קטנים הממוקמים בתעלת השמע
  • (ITE (In The ear - מכשירי שמיעה זעירים הממלאים את אפרכסת האוזן.  

מכשירי שמיעה מאחורי האוזן - Behind The Ear) BTE)

מכשירי שמיעה מאחורי האוזן נבחרים ומותאמים על פי תוצאות בדיקת השמיעה, בהתאם לצורכי המשתמש ובהתחשב ברצון הלקוח.

מכשירי שמיעה מאחורי האוזן BTE - מדטכניקה אמפליפון

תחת הקטגוריה של מכשירים מאחורי האוזן ניתן למצוא שני סוגיים ייחודיים:

  • מכשירי שמיעה בהתאמה פתוחה (Open Fitting) 
  • מכשירי שמיעה (RIC (Receiver In the Canal

המכשירים מגיעים בגדלים שונים ובעלי עוצמות שונות ונותנים מענה לטווח רחב של ליקויים בשמיעה (החל מליקויי קל ועד ליקוי עמוק בשמיעה). בנוסף, ישנם מגוון מכשירי שמיעה למבוגרים, תינוקות, ילדים ובני נוער.

המכשירים שמאחורי האוזן פועלים בעזרת הטכנולוגיות הדיגיטליות המתקדמות ביותר ומאפשרים הבנת דיבור מיטבית, איכות צליל טבעית ונוחות שימוש מרבית. מרבית הדגמים כוללים גם מנגנון   Telecoil ו-Bluetooth ומתחברים למערכות FM  אלחוטיות. מכשירי השמיעה ניתנים לשליטה באמצעות אפליקציה סלולרית ומתאפשרת שמיעה איכותית והבנת דיבור טובה דרך הטלפון הנייד, מכשיר הטלוויזיה או כל מערכת שמע אחרת, ישירות באמצעות מכשירי השמיעה המותאמים אישית.

מכשירי שמיעה בהתאמה פתוחה OPEN FIT

מכשירי שמיעה בהתאמה פתוחה (Open Fitting) הינם קבוצת מכשירים מקטגוריית המכשירים מאחורי האוזן (BTE (behind The ear. כמו כל שאר מכשירי השמיעה, הם נבחרים ומותאמים על פי תוצאות בדיקת השמיעה ובהתאם לצורכי המשתמש. סוגי מכשירי שמיעה אלה מגיעים בגדלים שונים ובעלי עוצמות שונות ונותנים מענה לטווח רחב של ליקויים בשמיעה. בנוסף, תוכלו למצוא מגוון מכשירי שמיעה למבוגרים, ילדים, תחנוקות ובני נוער.

מכשירי שמיעה RIC

מכשירים מקטגוריית המכשירים מאחורי האוזן ( BTE (behind The ear . הייחוד של סוגי מכשירי שמיעה אלה הוא שהמגבר (Recieiver) נמצא בקצה הצינורית הנכנסת לתוך האוזן. כמו כל המכשירים, הם נבחרים ומותאמים על פי תוצאות בדיקת השמיעה ובהתאם לצורכי המשתמש. מכשירי השמיעה מומלצים ומותאמים לכל הגילאים : מבוגרים, ילדים ותינוקות, בנוסף, המכשירים מגיעים בגדלים שונים ובעלי עוצמות שונות ונותנים מענה לטווח רחב של ליקויים בשמיעה.

מכשיר שמיעה RIC - אמפליפון מדטכניקה אורתופון    מכשיר שמיעה RIC מאחורי האוזן - אמפליפון

מכשירי שמיעה בהולכת עצם (  Bone conduction  hearing instruments)

מדובר במכשיר שמיעה דיגיטלי אשר מגרה ישירות את עצב השמיעה בהולכת עצם ו"עוקף" את האוזן התיכונה. המכשיר מתאים לירידות שמיעה הולכתיות בהיעדר פתרונות ניתוחיים אחרים. סוגי מכשירי שמיעה אלה מומלצים ומותאמים לאלו הסובלים מהפרשות ודלקות אוזניים חוזרות אשר לא ניתן להתאים עבורם מכשירי שמיעה סטנדרטיים. מכשירי ה- BONE מתאימים במיוחד למצבים בהם יש שינויים מבניים של האפרכסת, תעלת השמע או של האוזן התיכונה. המכשירים מתאימים לפעוטות וילדים הזקוקים לשיקום שמיעה חד צידי או דו צדדי ומותאמים לליקוי שמיעה בדרגה קלה עד חמורה, מכשירי השמיעה מורכבי ע"ג סרט גמיש, קשת ואפילו כובע, ניתן להתאים את מכשירי השמיעה גם למבוגרים במסגרת המשקפיים מתוך מגוון רחב של מסגרות המצוי ברשתותינו.

אתם שואלים ואנחנו עונים

תחום שיקום השמיעה בעזרת מכשירי שמיעה מנוהל על ידי קלינאי תקשורת מוסמכים ומתבצע במכוני שמיעה. חשוב לוודא כי בעלי המקצוע שפוגשים אותך הינם קלינאי תקשורת שסיימו לימודי תואר ראשון ולהם תעודת רישוי של משרד הבריאות.
בנוסף, חשוב לפנות למכוני שמיעה המתמחים בהתאמת מכשירי שמיעה, כדוגמת מכוני השמיעה של רשת מדטכניקה-אורתופון הפרוסים בכל רחבי הארץ.
מכשירי השמיעה המותאמים כיום למטופלים שלנו הינם מכשירי שמיעה שמותאמים אישית לגופו ואורח חייו של המטופל.
לכל אחד מאיתנו סגנון חיים משלו וכן צרכים משתנים במהלך היום. לכן, כמובן, לכל אחד מאיתנו גם צרכים שמיעתיים שונים. על כן מכשירי השמיעה כיום עוברים כיוון והתאמה אישית למטופל. מכשירי שמיעה מתקדמים יכולים לתת מענה מצוין גם בסביבות שקטות וביתיות, וגם בשיפור הבנת הדיבור במקומות רועשים יותר כמו בהרצאה, הצגה או מפגש חברתי.
חשוב לנו לעבוד עם המטופל בתהליך שיקום השמיעה ולפרוט יחד עימו את צרכיו היומיומיים על מנת להתאים את המכשיר המדויק ביותר לו, וכן לסייע למטופל להסתגל למכשירי השמיעה ולשפר את איכות חייו.
באופן כללי ניתן לתאר מכשירי שמיעה כמערכת של מיקרופון, מגבר ורמקול במארז קטן במיוחד ובתוכו טכנולוגיות מתקדמות, מפותחות ומהירות מאוד שנועדו להעצים צלילי הסביבה בה נמצא המטופל.
מכשירי שמיעה מטכנולוגיה מתקדמת מכילים בתוכם מנגנונים קטנים וחדשניים המאפשרים זיהוי מהיר מאוד של צלילים הסביבה, סיווגם למספר קטגוריות כדוגמת דיבור, דיבור על רקע רעש, מוסיקה, טלוויזיה, מכונית, מפגש חברתי ועוד, ולאחר מכן הגברתם של צלילים אלו באופן מותאם וייחודי לפי תדר, בהתאם לבדיקת השמיעה של כל מטופל.
*מכשירי שמיעה כיום מותאמים אישית לכל מטופל, לפי בדיקת השמיעה, גופו ובעיקר לחיי היומיום של המטופל על מנת לאפשר לו להנות משמיעה טובה באיכות מצוינת לאורך כל שעות היום, במגוון רחב מאוד של סיטואציות בהם נמצא במהלך היום
לא. חוש השמיעה, כמו גם חושים אחרים, עשוי להשתנות עם הזמן, ובאופן סטטיסטי ניתן להגיד כי רוב האנשים יחוו ירידה בשמיעה ככל שיתבגרו, ובדגש על אוכלוסיית המבוגרים מעל גיל 65. הרכבת מכשירים אינה מביאה להחמרה בשמיעה אלא משפרת את התפקוד השמיעתי היומיומי. עם זאת מומלץ לבצע מעקב שמיעתי גם אם תרכיבו מכשירי שמיעה, על מנת לזהות שינויים בספי השמיעה ולכוון את מכשירי השמיעה בהתאם.
רוב הפונים למכוני השמיעה יגיעו עם בדיקת שמיעה המעידה על ירידה דו-צידית בשמיעה. המוח שלנו רגיל וצריך לקבל מידע המגיע משתי האוזניים, על כן המלצתנו במקרים בהם קיימת ירידה דו-צידית בשמיעה, היא לשקם את שתי האוזניים בעזרת זוג מכשירי שמיעה.
הבחירה להתאים מכשיר אחד במקרים של ירידה דו-צידית הינה אפשרית אך אינה מספקת מקצועית אינה נכונה, שכן חלק מהמידע המגיע מהאוזן שלא משוקמת "הולך לאיבוד", והמטופל עשוי להיתקל בקשיים בהבנת דיבור, במיקום צליל במרחב ובהנאה ממגוון הצלילים שבסביבתו.
הזכאות לרכישת מכשירי שמיעה בסבסוד סל הבריאות באמצעות קופות החולים, מתחדשת אחת לשלוש שנים וחצי.
גובה ואופן הסבסוד משתנים מקופה לקופה ויש להתעדכן בהם מעת לעת.
באופן עקרוני המסע למכשירי שמיעה דומה מאוד בכל הקופות: ראשית יש לגשת לרופא אא"ג העורך בדיקה אוטוסקופית ומפנה לבדיקת שמיעה אשר נערכת באחד ממכוני השמיעה המורשים לכך ע"י קופת החולים של המבוטח.
לאחר בדיקת השמיעה מתקבל אישור הזכאות לרכישת מכשירי שמיעה ובעקבותיו ניתן להגיע לכל אחד ממכוני השמיעה שלנו לצורך פגישת ייעוץ והתאמה.

צוות המכון מנוסה מאוד, מכיר את ההנחיות של כל קופה וקופה וישמח לסייע וללוות אתכם במסע שיקום השמיעה שלכם.
תופעת הטנטון הינה תופעה בה מטופל שומע צלילים מסוימים *גם* ללא גירויים חיצוניים. הטנטון הינו תופעה פיזיולוגית נרחבת, המופיעה בקרב רבים ממטופלינו להם ירידה בשמיעה, אך ירידה בשמיעה אינה בהכרח תלווה בטנטון ולהפך.
כיום אנו יודעים לומר שמטופלים רבים חשים הקלה בטנטון שלהם עם הרכבת מכשירי השמיעה. במידה ולא, ניתן להתאים למטופל תכנית ייעודית לטיפול בטנטון תוך התחשבות בתדר ועוצמת הטנטון כפי שחש בו.
מכשיר שמיעה בהתאמה פתוחה הינו מכשיר שמיעה מאחורי האוזן, הכולל צינורית דקיקה הנכנסת לתוך תעלת האוזן ואינה חוסמת את כל תעלת האוזן. דבר זה מאפשר מתן הגברה יעילה מצד אחד ואוורור תעלת האוזן מצד שני. התאמה זו יעילה *רק* לסוגים מסוימים של *מטופלים ו*ירידות בשמיעה. על כן קלינאי תקשורת מוסמכים שייפגשו אתכם במכון השמיעה יוכלו לקבוע האם תוכלו להנות מיתרונות התאמת מכשיר שמיעה פתוח.
כאשר פונים אלינו להתאמת מכשירי שמיעה קטנים, הכוונה היא לרוב למכשירי השמיעה המורכבים בתוך האוזן. לאמפליפון סוגים שונים של מכשירי שמיעה בתוך האוזן, ביניהם מכשירים המותאמים לפי מידה אישית באוזן (מכשירי CIC) וכן מכשירים קטנים המגיעים בנויים לכל אוזן והתאמתם לתעלת האוזן נעשית במכון השמיעה (מכשירי CLICK). שני סוגי המכשירים הקטנים הללו מכילים את הטכנולוגיה המתקדמת יותר וניתן להנות מאיכות צליל גבוהה במיוחד, במארז קטן ונסתר.
מכשירי שמיעה אינם זהים זה לזה, וכל מכשיר שונה מאחר ברמתו הטכנולוגית ומגוון היכולות שבתוכו. באופן כללי אנו מחלקים מכשירי השמיעה לשלוש רמות טכנולוגיות:
a. בסיס – מכשירי שמיעה בסיסיים מספקים הגברה בלבד, עם יכולת מינימלית של כיווניות המיקרופון אל מי שעומד מול המשתמש.
b. ביניים – מכשירי שמיעה מרמת ביניים מספקים הגברה ויכולות מסוימות של כיווניות המיקרופונים אל הדובר, וכן יכולת מינימלית בלבד של סינון רעשים בהתאם לתנאי הסביבה.
c. עילית (פרימיום) – מכשירי שמיעה פרימיום מספקים הגברה יעילה המותאמת לכל מקטע קטן של תדרים, ובכך נוצרת "חליפה" שמיעתית מותאמת אישית לכל מטופל. מכשירים אלה מכילים בתוכם מגוון רחב של טכנולוגיות "בינה מלאכותית" שעיקרן זיהוי חכם של תנאי הסביבה, הגברה אדפטיבית והתמקדות בדובר הדומיננטי ביותר בסיטואציה ובפריסה של 360 מעלות ביחס למשתמש.
מכשירי שמיעה נטענים מהווים כיום את הבחירה הפופולרית ביותר בעולם מכשירי השמיעה. מכשירי שמיעה נטענים נחשבים נוחים מאוד ומאפשרים למשתמש בהם להשתחרר מהצורך להחליף סוללות אחת לכמה ימים. השימוש במטען פשוט (הנח ושכח!) והטענה יומית של כמה שעות (בדרך כלל בשעות הלילה) תספק למשתמש כ-20 שעות של שמיעה איכותית.
מכשירי שמיעה נטענים הם פתרון טכנולוגי נהדר הקיים מזה כמה שנים ונועד להקל על נוחות המשתמש במכשירי השמיעה. הטענת מכשירי שמיעה לרוב נמשכת 3-4 שעות ותספיק לכ-20 שעות שימוש רצופות. במידה והמשתמש במכשירי השמיעה הנטענים מחבר אותם לטלפון לצורך הפעלת אפליקציה, קבלת שיחות או שמיעת מדיה, הספק הסוללה יתקצר.
טכנולוגיית Bluetooth במכשירי השמיעה מאפשר חיבורם של מכשירי השמיעה למגוון אביזרי עזר המשפרים את איכות השמיעה ובכך את איכות החיים של המטופל. לדוגמא, חיבור מכשירי השמיעה בעזרת Bluetooth לטלפון המטופל מאפשרת שליטה בעוצמת המכשירים ובכיווניות שלהם, וכן קבלת שיחות ושמיעת מדיה בעוצמה המותאמת לירידת השמיעה של המטופל. עוד חיבור אפשרי בעזרת טכנולוגיית Bluetooth הוא לאביזר עזר אל-חוטי לטלוויזיה, או מיקרופון מרוחק לשיפור הבנת הדיבור בסיטואציות רועשות והומות אדם.

חיבור BT מקשר את הטלפון למכשירי שמיעה מתקדמים. המשמעות היא לשמוע שיחות טלפון ומדיה ישירות למכשיר השמיעה
ילדים ונוער הינם אוכלוסייה ייחודית בתחום שיקום השמיעה בעזרת מכשירי השמיעה, ועל כן יש לבקש ולפנות לקלינאי תקשורת המתמחים בהתאמות מכשירי שמיעה לילדים ונוער. באופן כללי, מגוון הטכנולוגיות קיימות בכלל מכשירי השמיעה המותאמים לאוכלוסייה הצעירה, וכמובן יש להתחשב בצרכים האישיים של המטופל ובגילו כמו גם התאמה של המכשירים למערכת שמע במסגרת החינוכית, אביזרי עזר ללימודים או לפנאי וכן הלאה. ישנם מגוון רחב מאוד של טכנולוגיות ותצורות מכשירי שמיעה לילדים, וקלינאי התקשורת במכון השמיעה שלנו יציגו את כלל האפשרויות למשפחה הפונה אלינו ותתאים את המכשיר הנכון ביותר עבור ילדכם.
רוב מכשירי השמיעה שאנו מציעים יכללו טכנולוגיה המאפשרת סטרימינג בעזרת חיבור Bluetooth. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי חלק מדגמי הטלפונים לא יתחברו למכשירי השמיעה. קלינאי התקשורת במכוננו יוכלו לייעץ *ולקבוע* האם דגם הטלפון שברשותכם מתאים לצורך חיבור למכשירי השמיעה. חשוב לזכור כי מכשירי שמיעה תפקידם לספק שיפור שמיעה וכי תוספות טכנולוגיות לצורך סטרימינג הינן אופציונליות אך לא חובה, וכך גם מטופלים שמעוניינים להנות מאיכות שמיעה גבוהה ו"רק לשמוע" יוכלו להנות ממכשירי שמיעה מטכנולוגיה עילית, ללא חיבור נוסף לטלפון.
כאשר ימסרו לכם מכשירי השמיעה החדשים, קלינאית התקשורת תיתן לכם טיפים יעילים לתקינותם והארכת חיי הסוללה שלהם. בדרך כלל נבקש ניקוי יומיומי של מכשירי השמיעה בעזרת מטלית יבשה ומברשת, בעיקר סביב האזורים שמוכנסים לאוזן ועשויים להיסתם. כמו כן, מומלץ לקבוע ביקורת אצל קלינאית התקשורת במכון השמיעה אחת ל*-3-4 חודשים ולכל היותר* חצי שנה על מנת להחליף חלקים מתכלים (פילטרים, צינוריות, דומים) וכן בדיקה כללית של תקינות המכשירים.
מומלץ שימוש יום יומי בקופסת ייבוש המותאמת למכשירי שמיעה השומרת על תקינותם ומפחיתה את הסיכון להופעת קורוזיה במנגנון הפנימי.
טל ברודי ממליץ
לקבלת ייעוץ מקצועי ע"י קלינאי תקשורת מוסמך
חינם וללא התחייבות

מדטכניקה אורתופון – מומחים לשמיעה!
כל פתרונות השמיעה תחת קורת גג אחת, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול, נגישות שמע ועוד רבים אחרים.
מדטכניקה אורתופון הינה החברה היחידה שזכתה במכרזי כל 4 קופות החולים, משרד הביטחון ומשרד הבריאות- להתאמת מכשירי שמיעה לילדים ומבוגרים בכל הגילאים.